KCDE edhe këtë vit ishte prezente në KosICT — festivalin më të madh i teknologjisë në rajon. Me këtë rast, drejtorja ekzekutive Antigona Uka, si pjesë e panelit në të cilin u diskutua ngritja e aftësive të nevojshme për epokën digjitale, theksoi rëndesinë e përafërimit të sektorit të arsimit me atë të industrisë së TIK-ut. Tutje, ndau me audiencen kuptimin e roleve të reja që do të jenë të nevojshme për shkollën e së ardhmes, siç është roli i mësuesit online.

Përveç KCDE, në panel ishte Moderator Visar A. Jasiqi — Head of Product and Engineering — Radix Kosovo, Teuta Sahatqija — Women in Tech Ambassador, Women in Tech Kosovo, Drenusha Shehu — Transformation Agile Coach, Raiffeisen Bank Kosova,

Arben Salihu — Director/Founder at Smarter Skills

--

--

Nata e Diskutimit dhe Filmit synon të shpërfaq rëndësinë e situatave shembullore në historinë e arsimit. Folësi në këtë event, Avni Mustafa — drejtor prane Roma Versitas Kosova, do të tregojë se si individët mund të arrijnë ndryshime shoqërore duke tejkaluar sfidat e përditshme. Për më tepër, përmes këtij aktiviteti synojmë të frymëzojmë dhe inkurajojmë reflektimin dhe mendimin kritik tek të rinjtë në Kosovë.

Hidden Figures është një film i bazuar në një histori të vërtetë, i cili trajton çështjet e ndarjes racore. Ai trajton gjithashtu diskriminimin gjinor dhe tregon se si këto super-gratë ishin në gjendje të balancojnë jetën e tyre familjare me punët e tyre të vështira. Në fund të fundit, ky film pasqyron rëndësinë e vendosmërisë, punës së palodhur dhe qëndrueshmërisë!

--

--